Over ons

Groepsfoto 2022

Drie generaties als grondige basis

Braecke is al meer dan 100 jaar actief, goed voor 3 generaties gedreven ondernemers. Ons verhaal startte met het produceren van potgrond, vandaag ligt de focus op een compleet gamma voor tuinprofessionals. Vanuit onze expertise produceren we boomschors, bodemverbeteraars en -substraten, aangevuld met andere hoogkwalitatieve producten.

Innovatie en persoonlijk advies vormen de rode draad in ons familiebedrijf. Lokale tuinaannemer of grote groenonderneming? Wij zetten onze knowhow graag in als stevige basis van elk project!

1920

Willy Braecke start met de verwerking van vlaskaf.

1960

Zoon Wilfried stapt mee in het familiebedrijf. In opdracht van Belcoma (later Compo Benelux) produceert Braecke potgronden. Vanaf eind jaren 70 wordt ook schorscompost geproduceerd.

1983

Wilfried wordt zaakvoerder en introduceert de eerste computergestuurde menglijn voor potgrondsubstraten.

1993

Met de oudste zonen Ignace en Alain doet de derde generatie z’n intrede. Braecke Potgronden is een feit dankzij de overname van alle professionele potgrond- en compostactiviteiten van Compo Benelux.

1994

Decoratieve boomschorsen worden toegevoegd aan het gamma waardoor het familiebedrijf naast de sierteeltsector (potgronden) ook de tuinaanleg- en groensector aanspreekt. Daarnaast wordt de productie van de nog steeds populaire Supercompost opgestart.

2000

Jongste zoon Jean-Christophe vervoegt het team en legt zich toe op de productie en logistiek. Rond deze tijd maken we eveneens de overstap naar een volledig vernieuwd volautomatisch systeem.

2010-2011

Wilfried geeft de fakkel door aan de derde generatie. Dankzij de overname van Vanlerberghe wordt nu ook de productie van schorsen in eigen beheer gerealiseerd.

2017

Onder leiding van Jean-Christophe & Ignace focust Braecke zich vanaf nu volledig op de groensector. De productie van potgronden voor de sierteeltsector wordt stopgezet, maar die jarenlange knowhow en de volautomatische productielijn is ideaal voor de productie van bodemverbeteraars en -substraten op maat van elk type bodem!

2021

We verwelkomen Günther Van Hulle als bestuurder. Zijn meer dan 15 jaar ervaring in de groensector is een enorme meerwaarde om ons totaalgamma voor tuinprofessionals verder uit te bouwen.

2022

We introduceren ons label Naturio® voor schorsen, bodem- verbeteraars, substraten en meststoffen. ‘From nature to nature’ is niet toevallig de baseline van deze kwalitatieve producten waarmee we graag iets willen teruggeven aan de natuur.

De kwaliteit van Braecke ervaren in jouw groenproject?

Je winkelwagen